• Coaching in de natuur

Coaching in de natuur

Wanneer coaching in de natuur?

Loop je ergens tegenaan, zie je niet wat een mogelijke volgende stap is, voel je de energie niet meer stromen, speelt er een loopbaanvraag, heb je moeite met een verlieservaring?
Tijdens een sessie coaching in de natuur gaan we hiermee aan de slag.

Dat wandelen in de natuur veel voordelen heeft, weten we allemaal. Het is om vele redenen een krachtige manier om onze veerkracht te verhogen. Wandelen in de natuur is ideaal om tot rust te komen. We voelen ons nadien frisser, kunnen beter nadenken, voelen ons opgewekter en energieker, worden creatiever en kunne beter slapen. We staan ook gemakkelijker open voor nieuwe inzichten en ideeën.

Wat zijn de voordelen van het wandelend coachen?

  • Het zet niet alleen fysiek in beweging, ook wat vastzit in ons hoofd komt wandelend in beweging. Het zorgt ervoor dat we meer in verbinding komen met wat ten diepste in ons leeft, waardoor we sneller tot de kern van de zaak komen.
  • De natuur wordt actief ingezet tijdens het traject. Het werken met symbolen uit de natuur helpt om het probleem van op afstand te bekijken, wat leidt tot meer helderheid.
  • De ervaringen in de natuur zorgen voor krachtige inzichten, bewustere stappen en een betere verankering.
  • Oogcontact is niet noodzakelijk, waardoor het vaak makkelijker is om zaken te uiten die gevoelig of pijnlijk zijn.

Wat zijn de voordelen voor een team?

  • De natuur helpt om op een leerzame en effectieve manier patronen zichtbaar te maken en inzicht te krijgen in de sterktes en uitdagingen op vlak van samenwerking en communicatie binnen het team.
  • Het voelt veel veiliger om wandelend en aan de hand van symbolen en metaforen in de natuur moeilijke thema’s met elkaar te bespreken, en zo te komen tot diepgaande inzichten.
  • Voor de opbouw van de teamsessie wordt vertrokken vanuit de vraag die leeft in het team en waar men wil in groeien.
‘In every walk in nature one receives far more than he seeks.’
John Muir

Meer info over loopbaanbegeleiding in de natuur met loopbaanchecques?

De natuur is onvoorwaardelijk en oordeelsvrij. Door onze innerlijke natuur te begrijpen, komen we bij de bron van het leven. Dat kan ons bevrijden van oordelen en voorwaarden. Zo komt geluk dichterbij. Natuur is ook proces, voortdurende verandering, gedreven door wijsheid en schoonheid. In de ontwikkeling van mens en organisatie komen dezelfde wetten voor. Het verkennen van de natuur, inclusief ‘nature within us, helpt bij het organiseren van onszelf.
Willem Beekman
Spreker en coach