Je bekijkt nu Nieuwsbrief Buiten-kans

Nieuwsbrief Buiten-kans

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Nieuwsbrief

Met veel enthousiasme stel ik jullie mijn eerste nieuwsbrief voor.

Vorig jaar kreeg mijn onderneming een nieuwe naam: ‘ViaVé’, met als baseline ‘Veerop! training en coaching.

‘ViaVé’ omdat het mijn passie is om met mensen op stap te gaan, om teams en organisaties in beweging te brengen, om verandering in gang te zetten.
Veerop! is mijn eigen levensverhaal. Ik kreeg heel wat uitdagingen op mijn levenspad, maar leerde dat elke situatie, hoe moeilijk ook, een kans biedt om stil te staan, naar binnen te gaan en te voelen wat er is of wat er mist.
Via deze nieuwsbrief wil ik mijn inspiratie met jullie delen, startend met het thema “Buiten-kans”. De beste partner die jou kan begeleiden bij een beweging naar binnen is immers “de buitenlucht”. Ik ging letterlijk naar buiten, naar de zee, om mijn inzichten en methodiek verder op punt te stellen. Die keuze zorgt ervoor dat de kans dat ik jou vooruit kan helpen op jouw pad, vandaag maximaal is.

Veerkracht

Sedert 2020, Coronatijd, ziet het leven er voor iedereen anders uit. We hebben allemaal onze grenzen gevoeld, onze eigen veiligheid in vraag gesteld, onze angsten voelen toenemen. We moesten allemaal keuzes maken, privé en/of professioneel. Van ieder van ons werd flexibiliteit verwacht. Iedereen voelde hoe zijn eigen veerkracht op de proef werd gesteld. Vanaf de eerste versoepelingen gingen we dan ook massaal naar buiten, de natuur in “met onze bubbel”, om onze zinnen te verzetten. Om terug iets van onze verloren vrijheid te proeven.

De natuur is een buiten-kans om te bouwen aan onze veerkracht:

  1. Tijdens het wandelen in de natuur, maken we het stil rondom ons en leren we in het nu te zijn;
  2. De natuur biedt ons de ruimte om even van op een afstand naar onze eigen situatie te kijken;
  3. De natuur helpt ons stil te staan bij onszelf, bij wat ons energie geeft, bij wat ons leegzuigt;
  4. De natuur prikkelt onze voelsprieten en wakkert onze creativiteit aan..                            ==> precies dàt wat we nodig hebben, om veranderingen te durven aangaan.

Samen met jou ga ik op stap. Onderweg reik ik jou de vragen aan die jou kunnen helpen om naar binnen te keren en te luisteren naar wat jouw lichaam, jouw verstand en jouw hart proberen te vertellen. Tijdens onze gezamenlijke tocht help ik je jouw blinde vlekken zichtbaar te maken en leggen we samen patronen bloot. Samen ontrafelen we, wat diep vanbinnen speelt en waar jij nood voelt aan verandering. Daarmee gaan we vervolgens aan de slag.

Via de natuur richting inzicht & veerkracht, richting bewuste keuze(s) en groeikans(en).
De lente kondigt zich aan. Na de donkere winterperiode, met veel te korte dagen en veel te lange periodes van duisternis, voelen we het kriebelen om terug naar buiten te gaan. De zon die schijnt, is het beste startschot. Haar licht duwt ons naar buiten, het huis uit, de tuin in.
De lente wordt ook gelinkt aan “de grote schoonmaak”. Een grote schoonmaak in onze gedachten met de zon op onze kruin, lijkt mij het ideale moment om met onszelf en onze gedachten aan de slag te gaan! Geen betere plek dan de eigen tuin of een stadpark of een bos in de buurt, om je gedachten de vrije loop te laten… Strooi gedachten-zaadjes die jou een goed-gevoel geven en luister naar de oogst van inspiratie, die volgt… Vanuit mijn eigen ervaringen kan ik jou hierbij tips & trics aanreiken!

Zin om te ontdekken wat jou veerkracht geeft en hoe je verder kan ontwikkelen? Kom dan naar onze veerkrachtsessie in de natuur op vrijdag 22 april 2022 van 9u tot 12u in Bulskampveld!

Wens je individuele coaching, loopbaanbegeleiding of een teamsessie in de natuur? Neem gerust vrijblijvend contact of boek een gratis en vrijblijvend online kennismakingsgesprek.

Terugblik op onze eerste netwerkwandelingen met ondernemers:
Deze wandelingen bleken een buiten-kans om elkaar te inspireren en verder aan te moedigen, vanuit

  • De gemeenschappelijke deler “de zoektocht naar de verwezenlijking van de eigen ondernemersdroom”;
  • Het delen van eigen ervaringen en opleidingen/lectuur;
  • Het luidop meedenken voor elkaar waar we nog doorverwijs- of samenwerkingsmogelijkheden zien;
  • Het mee brainstormen over de toekomstmogelijkheden van ieders onderneming: waar zien we nog mogelijkheden, lacunes, …?

Met behulp van symboliek in de natuur werd uitgewisseld over waar we voor staan, waar onze kracht ligt en wat we willen laten groeien in de komende tijd. Deze open, inspirerende uitwisseling was een boost voor elk van ons als ondernemer, om vol passie verder te bouwen aan onze onderneming.
We zien dus uit naar de volgende sessies en hopen op die manier met nog meer ondernemers te mogen kennismaken en verbinden .
Iets voor jou? Kom kennismaken op onze volgende netwerkwandeling op 31 maart 2022 om 19u30.

Tip voor meer veerkracht:
Neem af en toe eens 10 minuten vakantie!
Hartelijke groeten,
Veerle