Je bekijkt nu Vakantie! Beleef het ten volle! En ook daarna..

Vakantie! Beleef het ten volle! En ook daarna..

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Nieuwsbrief

Beste

Ben jij in het nu? Of altijd ergens anders?
In deze nieuwsbrief geef ik je graag 4 tips mee.

Als je onderweg bent naar je werk, zie je de mooie bomen? Zie je vogels opvliegen? Zie je dieren rustig grazend in een wei? Of ben je te gehaast, om te zien waar je aan voorbij rijdt?
De drukte van het dagelijkse leven zorgt ervoor dat we vaak met onze gedachten al bij het volgende zijn en niet ten volle be-leven wat er nu gebeurt. We maken geen verbinding met wat we aan het doen zijn, met wie we bezig zijn. Het altijd vooruit denken en lopen, zorgt ervoor dat we niet bewust aanwezig zijn in het nu. Dat resulteert op het eind van de dag in een lege energie-emmer: terwijl je met je hoofd bergen verzet hebt om alles rond te krijgen, voel je geen voldoening meer in de rest van je lijf.

Wanneer ik bij mezelf merk dat dit gebeurt, betekent dit meestal dat er geen adempauzes meer zijn. Vroeger speelde de gedachte dat elk rustmoment tijdverlies genereert. Ondertussen leerde ik gelukkig dat zelfs een adempauze van 10’ een enorme tijdwinst kan betekenen.

Ik had onlangs het geluk vijf dagen in de buurt van Cap Gris-Nez op vakantie te zijn. Even een moment om helemaal in het nu te zijn. Ik hou van de schoonheid van de natuur. Het is voor mij de ideale plek om te genieten, tot rust te komen en het zorgt ervoor dat mijn creativiteit blijft stromen. Het wandelen en fietsen brengt mij ook dichter bij wat ik voel. Diep van binnen weten we wel of we nog op onze eigen weg zitten of niet, maar ons verstand heeft vaak veel redenen om zaken niet of wel te doen.  Mensen vertellen mij tijdens een coachtraject regelmatig dat ze diep van binnen al zeer lang wisten dat ze een andere keuze moesten maken.  Toch durfden of wilden ze niet naar hun hart luisteren omdat ze wisten dat ze dan stappen zouden moeten zetten, dat er zaken zouden moeten veranderen. Het is dan veiliger om te blijven bij wat we al kennen, ook al voelen we dat het met al onze energie gaat lopen.

Een belangrijke vraag is dan ook: ‘Wat zorgt ervoor dat je ’s morgens vreugdevol uit je bed springt en je de energie voelt stromen? Of wat zit jou in de weg om dat te kunnen doen?

De vakantie is alvast een ideale periode
 om eens uit de mallemolen te stappen,
 de agenda met to do’s opzij te leggen,
 het moment te omarmen en stil te staan
 bij wat leeft in ons hart en
 wat van belang is voor onze verdere weg.

‘The best and most beautiful things
in the world cannot be seen or even touched
– they must be felt with the heart.’
Helen Keller

4 tips om in het nu en dichter bij jezelf te zijn:

1. Geniet
Maak tijd vrij om dingen te doen waarvan jouw batterij oplaadt: bak een taart, spring op je fiets, leg je lievelingsmuziek op en dans, trek de natuur in, bezoek een museum, lees een goed boek, kijk naar een mooie zonsondergang, … Geniet.

2. Wees dankbaar
Noteer dagelijks minstens 3 dingen waar je blij van werd, leuke ervaringen die voor jou dankbare herinneringen zullen blijven. Dat hoeft niet groot te zijn, het geluk zit vaak in kleine dingen: een grappig moment aan de ontbijttafel, een compliment uit onverwachte hoek, een wijze spreuk, een attente mens ergens onderweg, een zoekertje dat plots opduikt, … Dit helpt jou om er alsnog van (na) te genieten en jouw waardering te uiten.

3. Luister in stilte
Zoek even de stilte op en luister naar je innerlijke stem. Wat heeft deze jou te vertellen? Wat heb je de afgelopen tijd gemist? Wat heb jij (meer) nodig om terug in jouw balans te komen? 

4. Kies bewust
Wat is vandaag belangrijk voor jou? Waar wil je meer aandacht aan geven?
Wat verlang je voor jouw toekomst? En wat hoef je absoluut niet (meer)?
Maak een bucketlist van de dingen die je nog graag wil doen en/of wil bereiken.

Wens je graag wat hulp bij het maken van jouw persoonlijke oefening, iemand die je begeleidt in de zoektocht naar jouw energiegevers en energievreters, neem dan vrijblijvend contact of maak een afspraak.

Geniet van jullie vakantie!
Hartelijke groeten,
Veerle